PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Η COMMISSION ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ

Βελτιώσεις στην εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας της ΕΕ για την καλή διαβίωση των χοίρων ήταν ο κύριος στόχος σχετικής ημερίδας που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 17 Νοεμβρίου στις Βρυξέλες.

Στο "Εργαστήριο για την ευζωία των χοίρων" ήρθαν σε επαφή εμπειρογνώμονες από τις εθνικές κυβερνήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που εμπλέκονται άμεσα στην εφαρμογή των διατάξεων για την καλή διαβίωση των ζώων ή που ενδιαφέρονται για την προώθηση υψηλών στάνταρς στην καλή μεταχείριση των ζώων.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στις βέλτιστες γεωργικές πρακτικές που διευκολύνουν την καλύτερη εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας της ΕΕ για την προστασία των χοίρων και στις πρόσφατες επιστημονικές γνωμοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων σχετικά με την ευζωία των χοίρων.

Η ημερίδα είχε στόχο να καταδείξει τα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή των κοινοτικών στάνταρς καλής μεταχείρισης των ζώων σε όλες τις φάσεις της αλυσίδας του χοιρινού και να ενθαρρύνει τους εμπλεκόμενους φορείς να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες αγοράς που δημιουργούνται όταν σέβονται τις απαιτήσεις των καταναλωτών για προϊόντα φιλικά προς τα ζώα.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ


Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 14-11-09 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΚ & ΤΟΥΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Σειρά κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από τις 24 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, αποφάσισαν ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας και οι εκπρόσωποι όλων των αγελαδοτροφικών οργανώσεων της χώρας. Σκοπός είναι να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη μεθόδευση της αναβολής της αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης, και να ευαισθητοποιήσουν το Ελληνικό κοινό στην απορρόφηση φρέσκου νωπού αγελαδινού γάλακτος που παράγεται στη χώρα μας.

Αναλυτικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ και όλων των αγελαδοτροφικών οργανώσεων της χώρας, που βρέθηκαν στις 10 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, αναφέρουν τα εξής:

«Καταγγέλλουμε ότι αποτελεί καταστροφικό πλήγμα για την ελληνική γαλακτοπαραγωγική αγελαδοτροφεία, η αναβολή με ενδεχόμενη ματαίωση της εφαρμογής του μέτρου της αναγραφής της χώρας προέλευσης του γάλακτος και της προέλευσης των συστατικών του, στα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η "ύποπτη" αναβολή για ακόμα μια φορά του κρίσιμου αυτού θέματος στις 31 Οκτωβρίου μια ημέρα πριν αρχίσει να ισχύει η αγορανομική διάταξη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωσή μας και το παρασκήνιο που έχει διαρρεύσει δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού στους Έλληνες γαλακτοπαραγωγούς-αγελαδοτρόφους και γενικά στους γαλακτοπαραγωγούς της χώρας.

Γι αυτό αποφασίστηκε να προβούμε σε σειρά κινητοποιήσεων αρχής γενομένης από της 24 Νοεμβρίου 2009 στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να διαμαρτυρηθούμε για την απαράδεκτη αυτή μεθόδευση ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση εφαρμογή της αγορανομικής διάταξης και να ευαισθητοποιήσουμε το Ελληνικό κοινό στην απορρόφηση φρέσκου νωπού αγελαδινού γάλακτος που παράγεται στη χώρα μας».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει πως «Ο έλληνας καταναλωτής έχει αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζει την προέλευση του γάλακτος που δίνει στα παιδιάτου»

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι:

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Σύλλογος αγελαδοτρόφων Πενταλόφου

Σύλλογος αγελαδοτρόφων Λάρισας

Πανελλήνιος αγελαδοτροφικός σύλλογος

Ένωση φυλής Χολσταιν

Σύλλογος αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας

Σύνδεσμος παραγωγών Βιβάρτια


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ