PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΡΦΕΙΣ ΓΑΛΑΠΟΥΛΑΣ ...

Την καταβολή ενισχύσεων και στους εκτροφείς γαλοπούλας εξετάζει το ΥΠΑΑΤ αφού δεν είχαν συμπεριληφθεί στο αρχικό πλάνο.

Αντιπροσωπεία από εκτροφείς γαλοπούλας σε συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο επεσήμανε ότι και ο κλάδος τους έχει πληγεί από το αυξημένο κόστος ζωοτροφών και ζήτησαν να καταβληθούν ενισχύσεις de minimis και σ' αυτούς.
Μάλιστα οι εκτροφείς γαλοπούλας, επισήμαναν ότι και αυτοί αποτελούν κομμάτι της πρωτογενούς παραγωγικής δραστηριότητας, με σημαντική συνεισφορά στον οικονομικό κύκλο των μικρών τοπικών κοινωνιών που δραστηριοποιούνται. Όπως τόνισαν, η ζημιά που έχουν υποστεί από την άνοδο των τιμών των ζωοτροφών είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι, το ειδικό σιτηρέσιο που απαιτείται για τη διατροφή της γαλοπούλας, ακολουθεί άμεσα τις ανοδικές τάσεις των τιμών των επιμέρους συστατικών του.
Ο κ. Χαρακόπουλος τους διαβεβαίωσε ότι το ΥπΑΑΤ μελετά την καταβολή της ενίσχυσης και στους εκτροφείς γαλοπούλας, ζήτημα με το οποίο ασχολείται ήδη ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας κ. Κορασίδης.
Από την πλευρά των εκτροφέων γαλοπούλας, παρόντες ήταν οι κκ: Δημήτρης Νατσιούλας, Ιωάννης Νατσιούλας, Άγγελος Αξιώτης, Ιωάννης Λιάγκας, Ιωάννης Ξεφτέρης και Βασίλης Νατσιούλας.