PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΖΩΟΝΟΣΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΖΩΟΝΟΣΩΝ

Η κλιματική αλλαγή ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό για την εμφάνιση και την επανεμφάνιση ασθενειών των ζώων, ορισμένες από τις οποίες μεταδίδονται στον άνθρωπο, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάζεται σήμερα στο Παρίσι από τον Διεθνή Οργανισμό Υγείας των Ζώων.

Οι τρεις ζωονόσοι που εμφανίζονται συχνότερα και καταγράφονται από τις χώρες μέλη του ΔΟΥ, 126 από τις οποίες συμμετείχαν στην έρευνα, είναι ο καταρροϊκός πυρετός ή νόσος της κυανής γλώσσας, ο πυρετός της Κοιλάδας του Ριφτ και ο ιός του δυτικού Νείλου.



"Όλο και περισσότερες χώρες αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή την εμφάνιση τουλάχιστον μίας ανερχόμενης ή επανεμφανιζόμενης νόσου που πλήττει ή έχει πλήξει το έδαφός τους", δήλωσε ο Μπερνάρ Βαγιά, γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας των Ζώων, μη κυβερνητικού οργανισμού ο οποίος πραγματοποιεί την εβδομάδα αυτή την 77η γενική της συνέλευση.



Σύμφωνα με την έρευνα, το 71% των χωρών που συμμετέχουν "έχουν δηλώσει εξαιρετικά ανήσυχες ως προς τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις ασθένειες των ζώων".



Για την αντιμετώπιση της κατάσταση αυτής, οι 174 χώρες μέλη του Οργανισμού προτείνουν την ενίσχυση των μέσων επικοινωνίας για "την πρόληψη ή τη μείωση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής στην ζωική παραγωγή και στις ασθένειες, περιλαμβανομένων εκείνων που μεταδίδονται στον άνθρωπο", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: