PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΑΥΞΗΣΗ 7,7% ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Κατά 7,7% αυξήθηκαν το 2008 οι εξαγωγές ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ιταλία σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της γειτονικής χώρας. Το 2008 η αξία των ελληνικών εξαγωγών σε γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ιταλία (κυρίως φέτα και γιαούρτι) ανήλθε σε 29.231 εκατ. ευρώ έναντι 27.137 εκ. ευρώ το 2007.

Στο μεταξύ, υποχρεωτική καθίσταται στην Ιταλία η αναγραφή της προέλευσης του παστεριωμένου γάλακτος μακράς διαρκείας, του γάλακτος UHT, του παστεριωμένου μικρο-φιλτραρισμένου γάλακτος, του παστεριωμένου γάλακτος υψηλής θερμοκρασίας καθώς επίσης και για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που διακινούνται στη χώρα.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Luca Zaia επισημαίνοντας ότι "η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στην ανάγκη της διαφάνειας, της ποιότητας και της προστασίας του καταναλωτή, στην εμπορία του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα τύχει θετικής ανταπόκρισης στα κοινοτικά όργανα για ευρωπαϊκή εφαρμογή, λαμβάνοντας υπόψη και την πρόσφατη τροποποίηση του κανονισμού για την υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του παρθένου και εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου".

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του Ιταλικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη χώρα υφίστανται 39.206 μονάδες παραγωγής γάλακτος (λιγότερες κατά 1686 σε σχέση με το 2007) και παράγουν, ετησίως, 10,5 εκ. τόνους γάλακτος, ενώ οι εισαγωγές γάλακτος ανέρχονται σε 8 εκ. τόνους, ετησίως.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: