PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΦΘΗΝΩΝ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΖΗΤΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ.




Τη χορήγηση άτοκου δανείου και την άμεση καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αγορά ζωοτροφών για το χειμώνα στην παρούσα συγκυρία που αυτές είναι σε χαμηλές τιμές, ζητά ο βουλευτής Ν. Λάρισας της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πριν την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Μαξ. Χαρακόπουλος συναντήθηκε και συζήτησε με κτηνοτρόφους της επαρχίας Ελασσόνας για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

«Ο κτηνοτροφικός κόσμος αισθάνεται αδικημένος, διότι δεν έτυχε αποζημιώσεων από το «πακέτο» των 500 εκατομμυρίων ευρώ, που διατέθηκαν προς ανακούφιση των αγροτών, την ώρα που τα προβλήματά του παραμένουν σημαντικά», σημειώνει στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ και προτείνει:

«Με δεδομένο ότι στην παρούσα συγκυρία, οι τιμές των ζωοτροφών στην αγορά είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα για τους κτηνοτρόφους, θα ήταν επωφελείς γι΄ αυτούς η άμεση προμήθεια των ζωοτροφών τους για τη χειμερινή περίοδο. Ωστόσο, καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας θα ήταν σκόπιμη η διευκόλυνση τους με άτοκο δάνειο από την ΑΤΕ. Στην ίδια κατεύθυνση θα λειτουργούσε και η επίσπευση της καταβολής των εξισωτικών αποζημιώσεων», αναφέρει.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: