PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Έξαρση κρουσμάτων λοιμώδους αναιμίας των ιπποειδών (Equine Infectious Anaemia) παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα σε άλογα στη νοτιοδυτική Σλοβενία, σύμφωνα με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Από ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε ότι μόνο στην κοιλάδα Βίπαβα, 12 άλογα έχουν προσβληθεί από τη νόσο.


Όπως δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA, ο Άντον Λάβρεντσιτς από την κτηνιατρική κλινική της Λίπαβα, η ασθένεια εντοπίστηκε πριν από μία εβδομάδα, στη διάρκεια τακτικού ελέγχου σε άλογο αγροκτήματος της περιοχής.


Αμέσως υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και τα υπόλοιπα 35 άλογα του αγροκτήματος και διαπιστώθηκε ότι τα 11 είχαν προσβληθεί από τη νόσο.


Τα αποτελέσματα εστάλησαν στην εθνική κτηνιατρική διεύθυνση, η οποία ανέλαβε την υπόθεση και θα αποφασίσει τι θα γίνει με τα 12 άλογα που έχουν νοσήσει.


«Συνήθως τα ζώα που προσβάλλονται από τη νόσο θανατώνονται», ανέφερε ο κ. Λάβρεντσιτς σημειώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου και σε άλλα εκτροφεία αλόγων.


«Η μολυσματική ασθένεια μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος από κουνούπια και μύγες και ο κίνδυνος είναι μεγάλος τώρα που έρχεται η άνοιξη», δήλωσε ο κ. Λάβρεντσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: