PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων σε συνεργασία με το Δίκτυο Πράξη, μέλος του Enterprise Europe Network – Hellas, και τη HELEXPO διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Το μέλλον της Βιολογικής Γεωργίας: Καλές πρακτικές από την Ευρώπη και την Ελλάδα»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009, ώρα 16:00, στο πλαίσιο της έκθεσης Biologica (6-9 Μαρτίου 2009) στο συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός της ΔΕΘ.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι κατευθύνσεις για το μέλλον της Βιολογικής Γεωργίας, έχοντας ως σημείο αναφοράς το παρόν, καθώς και επιτυχημένες περιπτώσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας από το εξωτερικό.

Στο πρώτο μέρος θα αναλυθούν οι προοπτικές της Βιολογικής Γεωργίας και η παρούσα κατάσταση σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο από τον IFOAM (Διεθνής Ομοσπονδία των Κινημάτων Βιολογικής Γεωργίας) και τη FIBL (Ερευνητικό Ινστιτούτο Βιολογικής Γεωργίας).

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν παραδείγματα καλών πρακτικών από την Ευρώπη και το εσωτερικό, όπως η εισαγωγή των βιολογικών προϊόντων στα σχολεία της Ιταλίας, η συσκευασία βιολογικών προϊόντων από βρώσιμα υλικά, καθώς και οι αντιοξειδωτικές / αντιγηραντικές ιδιότητες που έχουν τα συστατικά τροφίμων.

Σημειώνεται ότι το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων θα λάβει μέρος στην έκθεση Biologica στο περίπτερο 12 διοργανώνοντας την ομαδική συμμετοχή συνολικά 18 εταιρειών μελών του. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια προβολής και προώθησης των ελληνικών πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για τα πλεονεκτήματα τους.

Δείτε το Πρόγραμμα:

program_biologica_workshop_-20091

Δεν υπάρχουν σχόλια: