PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Να παραταθεί και πέραν του τέλους του τρέχοντος έτους η προθεσμία για τη νομιμοποίηση πτηνό-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και η διαδικασία αδειοδότησής τους, ζητά με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η κ. Σχοιναράκη, η νομιμοποίηση των αυθαίρετων πτηνό-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων αποτελεί βασική παράμετρο για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας στη χώρα μας και η διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Λαμβάνοντας, όμως, υπόψη τις απαιτήσεις για τη νομιμοποίηση και την αδειοδότηση των πτηνό-κτηνοτροφικών κτισμάτων – διαδικασία, η οποία είναι χρονοβόρα και έντονα γραφειοκρατική – η παράταση που δόθηκε μέχρι τις 31.12.2009 δεν επαρκεί κατά την γνώμη της Νομάρχου Ηρακλείου για την ολοκλήρωση του προγράμματος, γιατί οι ισχύουσες διατάξεις προβλέπουν την εμπλοκή ενός μεγάλου αριθμού υπηρεσιών για γνωμοδότηση ή έκδοση αποφάσεων (διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, διεύθυνση Πολεοδομίας, διεύθυνση Περιβάλλοντος, διεύθυνση Υγείας, Δήμοι αρμοδιότητας, διεύθυνση ΠΕΧΩ, Πυροσβεστική, Επιτροπή Σταυλισμού κ.α.) και τη συγκέντρωση πολλαπλάσιου αριθμού δικαιολογητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: