PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΕ ΒΟΕΙΟ, ΧΟΙΡΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΚΡΕΑΣ

Η υποχρεωτική τήρηση κάθε μήνα ισοζυγίου αγορών και πωλήσεων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία, διακίνηση, τεμαχισμό και τυποποίηση βόειου, χοίρειου, και αιγοπρόβειου κρέατος, προβλέπεται σε σχετική Κοινή Υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Το ισοζύγιο αυτό θα πρέπει να αποστέλλεται υποχρεωτικά από τις παραπάνω επιχειρήσεις στον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ.). Επίσης, ο ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ. με απόφαση του Δ.Σ. του θα επιβάλλει κυρώσεις στους παραβάτες.


Όπως δήλωσε ο υφυπουργός «Η υπογραφή της εν λόγω ΚΥΑ προέκυψε μετά από εντατικές διαβουλεύσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς και αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και ικανοποιεί πρωταρχικό αίτημα των ελλήνων κτηνοτρόφων για την εφαρμογή τήρηση μηνιαίων ισοζυγίων αγορών και πωλήσεων βόειου, χοίρειου, και αιγοπρόβειου κρέατος.



Με την εφαρμογή των ελέγχων και στα ισοζύγια κρέατος το ΥΠΑΑΤ αναμένει θετικά αποτελέσματα στην καταγραφή των ποσοτήτων όλων των ειδών κρέατος της εγχώριας παραγωγής αλλά και των εισαγόμενων ποσοτήτων, στην πάταξη των παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων με στόχο την προστασία του εισοδήματος του Έλληνα κτηνοτρόφου και της υγείας του Έλληνα καταναλωτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: