PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΙΛΤΙΔΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Την δέσμευση της ανάδειξης του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝ.ΑΛ.Ε) ως στρατηγικό ερευνητικό όργανο της εφηρμοσμένης έρευνας στον τομέα της αλιείας ενόψει μάλιστα της πλήρους εναρμόνισης της χώρας μας με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1967/2006 για την αλιεία στη Μεσόγειο, ανέλαβε χθες από την Καβάλα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Η δέσμευση του υφυπουργού έγινε κατά την διάρκεια συνάντησής του με τη Διοίκηση του ΙΝΑΛΕ, επισκεπτόμενος τον νομό Καβάλας, όπου ενημερώθηκε ενδελεχώς για τη λειτουργία του Ινστιτούτου και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

Συμφωνήθηκε επίσης να κατατεθεί συνολική πρόταση από το ΙΝΑΛΕ για τις μελέτες και τα διαχειριστικά σχέδια που μπορεί να εκπονήσει στο πλαίσιο της πλήρους εναρμόνισης με τον εν λόγω Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Ακολούθως, ο υφυπουργός επισκέφθηκε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου και από την ενημέρωση που είχε από τη Διοίκησή του αναδείχθηκε το μέγιστο έργο που επιτελεί η υπηρεσία αυτή σε ότι αφορά τη διακίνηση ασφαλών ποιοτικών προϊόντων στην ελληνική αγορά και την υποστήριξη των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.

Τέλος, ο κ. Κιλτίδης είχε συνάντηση με τις Κτηνιατρικές Αρχές του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Καβάλας όπου του γνωστοποιήθηκε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαπίστευση του Εργαστηρίου από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης για πρώτη φορά μάλιστα από τη σύσταση λειτουργίας του. Στη συζήτηση που ακολούθησε κατεδείχθη η ανάγκη επέκτασης των λειτουργιών του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου με την ίδρυση ιχθυοκομικού και μελισσοκομικού τμήματος για την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων της ευρύτερης περιοχής.

Στο περιθώριο της παραμονής του στην Καβάλα ο υφυπουργός είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Καβάλας όπου ανακοίνωσε τις δράσεις και τις αποφάσεις που τίθενται σε ισχύ για τον αμπελοοινικό τομέα και την ελαιοκομία ενώ ζήτησε τη συστράτευση της Νομαρχιακής Αρχής για τη μεγιστοποίηση του οφέλους που θα προκύψει από τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: