PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΑΛΑ-ΒΟΥΤΥΡΟ

Το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδρίασε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, έδωσε την έγκρισή του στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παράταση, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2010, της λειτουργίας του μηχανισμού της κοινοτικής παρέμβασης στο βούτυρο και στο αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη.
Η παράταση της λειτουργίας της παρέμβασης – που έληγε στις 31 Αυγούστου – γίνεται σε προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς γάλακτος και συγκράτησης της πτώσης των τιμών παραγωγού, που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες.

Από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Συμβούλιο, επισήμανε ότι η ρύθμιση αυτή δεν έχει καμία ωφέλεια για την Ελλάδα και πρότεινε να θεσπιστούν ισόρροπα μέτρα ισοδυνάμου αποτελέσματος, όπως επίσης και η διεύρυνση του καταλόγου με τις τρίτες εκτός Κοινότητας χώρες (να συμπεριληφθούν ΗΠΑ, Καναδάς και Αυστραλία), όπου η εξαγωγή ευρωπαϊκών γαλακτοκομικών προϊόντων επιδοτείται.

Παράλληλα, η Ελλάδα μαζί με άλλα 14 κράτη μέλη ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προβεί σε αύξηση των κοινοτικών εξαγωγικών ενισχύσεων στα τυριά.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: