PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ




Ερευνητικό πρόγραμμα για την «διερεύνηση της συσχέτισης της γονιμότητας με τις μεθόδους διατροφής στα καραγκούνικα πρόβατα» θα υλοποιήσει το τμήμα Κτηνιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας των δύο πλευρών

Σε συνέντευξη τύπου ο αντινομάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Καρδίτσας κ. Γ. Παπάρας με την πρόεδρο του τοπικού Πανεπιστημιακού Τμήματος κ. Αποστολοπούλου επισήμαναν ότι «σε έναν αγροκτηνοτροφικό νομό, όπως ο Ν. Καρδίτσας, είναι απαραίτητο το τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, που είναι η μόνη τριτοβάθμια Σχολή στην πόλη, να αποτελέσει ενεργό κομμάτιτης κοινωνίας μας».

«Είναι απαράδεκτο για μια χώρα σαν τη δική μας, όσα χρήματα ξοδεύουμε για την εισαγωγή πετρελαίου να ξοδεύουμε και για την εισαγωγή βοδινού κρέατος.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να διαθέσει κονδύλια για την ανάπτυξη του ερευνητικού έργου της Σχολής, γιατί αυτό θα έχει αντανάκλαση στην

τοπική κοινωνία», επισήμανε ο κ. Γ. Παπάρας.

Όπως προσδιορίστηκε, η συνεργασία πανεπιστημίου - νομαρχίας επικεντρώνεται στις παρακάτω ενέργειες και αναπτυξιακές δράσεις:

* Διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Διερεύνηση της συσχέτισης της γονιμότητας με τις μεθόδους διατροφής στα καραγκούνικα πρόβατα».

* Συμμετοχή καθηγητών της Σχολής σε επιτροπή για την προστασία της ιχθυοπανίδας και του φυσικού κάλους της Λίμνης Πλαστήρα.

* Συμμετοχή της Σχολής στην ετήσια Οικολογική Γιορτή

* Συνεργασία της Σχολής με το τμήμα Αναπαραγωγής και Τεχνητής Σπερματέγχυσης της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής λόγω και της σοβαρότατης έλλειψης

προσωπικού.

* Συνδιοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με θέματα κτηνοτροφίας για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων του νομού από το φθινόπωρο.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: