PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΜΑ & ΤΟΥΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Στη Βουλή έφερε τα αιτήματα του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου (ΣΕΚΝΗ) προς τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος (ΕΛΟΓ), σχετικά με την επιστροφή του ποιοτικού παρακρατήματος του έτους 2007 αλλά και για τους εγκεκριμένους και μη, μεταποιητές γάλακτος που αξιοποιούν το γάλα του νομού, ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανόλης Στρατάκης.

Σε ερώτησή του προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Στρατάκης αναφέρει ότι, όπως υποστηρίζει ο ΣΕΚΝΗ, η καταβολή του ποιοτικού παρακρατήματος (2007) παραμένει σε εκκρεμότητα, με την αγωνία των δικαιούχων να κορυφώνεται, καθώς διαφαίνεται ότι τα χρήματα χάθηκαν, αφού δεν ευσταθούν πλέον οι αρχικές δικαιολογίες του ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με προβλήματα στο ΟΣΔΕ, την τηλεπισκόπηση κλπ.

Όσον αφορά τους εγκεκριμένους και μη μεταποιητές, οι κτηνοτρόφοι του νομού Ηρακλείου εκφράζουν την αγανάκτησή τους καθώς υπήρξαν κρούσματα απάτης με μεταποιητές που διαβεβαίωναν ότι είχαν κωδικό ΕΦΕΤ, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν εγκεκριμένοι.

Όπως υποστηρίζει ο ΣΕΚΝΗ, αυτό είχε ως συνέπεια να απορρίπτονται από το ποιοτικό παρακράτημα μεγάλες ποσότητες γάλακτος που είχαν παραδοθεί σε αυτούς τους μεταποιητές.

Ο κ. Στρατάκης επισημαίνει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης και πλήρους ενημέρωσης των κτηνοτρόφων αναφορικά με τους εγκεκριμένους και μη μεταποιητές γάλακτος, ώστε να προστατεύονται οι παραγωγοί και να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις απάτης, εξαιτίας της μη δημοσιοποίησης δήθεν προσωπικών δεδομένων των μεταποιητών από την πολιτεία.

Και καταλήγει ερωτώντας τον κ. Υπουργό σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να καταβληθεί το ποιοτικό παρακράτημα του 2007 στους κτηνοτρόφους του νομού Ηρακλείου αλλά και αν προτίθεται να γνωστοποιήσει στο ΣΕΚΝΗ τους πίνακες των εγκεκριμένων και μη εγκεκριμένων μεταποιητών, που αξιοποιούν το γάλα του νομού πριν την έναρξη της γαλακτικής περιόδου.


ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: