PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ Π.Ο.Π. ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΕΚ



«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ κατά τη διάρκεια του 2008 εισήχθησαν 329.798.344 κιλά αγελαδινού γάλακτος, σε διάφορες μορφές, από την ΕΕ και 48.000 κιλά από τρίτες χώρες. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είχαμε εισαγωγές 5.680.479 κιλά αιγοπρόβειου γάλακτος από την ΕΕ, ενώ οι εταιρίες μεταποίησης που έκαναν τις εισαγωγές ανέρχονται σε 32» αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, κ. Παναγιώτης Πεβερέτος, ζητώντας εντατικοποίηση των ελέγχων για προστασία των Π.Ο.Π. γαλακτοκομικών και των συμφερόντων των ελλήνων κτηνοτρόφων.

Η αναφορά του κ. Πεβερέτου έγινε με αφορμή την αποστολή σχετικών επιστολών προς τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, κ. Ζαμπέλα Αντώνιο, τον πρόεδρο του ΕΛΟΓΑΚ, κ Φάσσα Πολυνίκη, τον πρόεδρο του ΟΠΕΓΕΠ, κ. Φιλιώτη Ιωάννη-Διονύσιο, και τον υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Βλάχο Γεώργιο. Στις εν λόγω επιστολές τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως επειδή είναι «πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκαν τα γάλατα εισαγωγής για την παρασκευή προϊόντων που διατέθηκαν στην αγορά ως ελληνικά, και αυτό αφορά και τους κτηνοτρόφους και τους καταναλωτές, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν οι εποπτευόμενες υπηρεσίες σας πραγματοποίησαν ελέγχους στις παραπάνω εταιρίες και τι αποτελέσματα υπήρξαν από τους ελέγχους»

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΕΚ επισημαίνει πως «Ασφαλώς αντιλαμβάνεστε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, προασπίζοντας τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων μελών του, έχει άμεσο ενδιαφέρον για τα Π.Ο.Π. γαλακτοκομικά προϊόντα και την προστασία τους. Επειδή οι εισαγωγές γάλακτος συνεχίζονται ασφαλώς μέχρι σήμερα και η περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον γαλακτοκομικό τομέα, παρακαλούμε να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους για την προστασία των ελληνικών προϊόντων».


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: