PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ



Στη Βουλή φέρνει την πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας για την προστασία της φέτας ο βουλευτής Ν. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορας Νασιώκας, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τέσσερις υπουργούς.

Η ερώτηση απευθύνεται στους υπουργούς Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Ο κ. Εκτ. Νασιώκας παραπέμπει στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου του ΣΕΚ και επισημαίνει: «Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας ζήτησε από την Ελληνική πολιτεία να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να προστατευθεί η ελληνικότητα της φέτας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα ζήτησε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στο εσωτερικό και να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα κρούσης που θα επισκέπτεται χώρες του εξωτερικού για να εντοπίζει τις ξένες εταιρείες που πωλούν παράνομα φέτα και στη συνέχεια το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να κινείται δικαστικά εναντίον τους. Κάτι ανάλογο γίνεται με μεγάλη επιτυχία από τον Κυπριακό Οργανισμό Γάλακτος, ο οποίος από τις κερδισμένες δικαστικές αποφάσεις για το χαλούμι αντλεί πλέον το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του», προσθέτει κι ερωτά τους υπουργούς:

- «Σε ποιες ενέργειες θα προβούν για να περιορισθούν οι χιλιάδες τόνοι - «μαϊμού» που διακινούνται με την κλεψίτυπη ονομασία «φέτα» στην ελληνική και ξένη αγορά ;

- Αν θα συσταθούν και πότε ειδικά κλιμάκια που θα μεταβαίνουν στο εξωτερικό για τον εντοπισμό των εταιρειών που πωλούν παράνομα λευκό τυρί με την επωνυμία «φέτα»;


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: