PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ

Η διαχειριστική επιτροπή γαλακτοκομικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε αποδεκτές δύο προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέκτασης των μέτρων στήριξης του γαλακτοκομικού τομέα, λόγω της ραγδαίας πτώσης των τιμών παραγωγού στο γάλα. Η πρώτη πρόταση αφορά την επέκταση της λειτουργίας του μηχανισμού της κοινοτικής παρέμβασης στο βούτυρο και στο αποβουτυρωμένο γάλα σε σκόνη, μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Η επέκταση αποφασίστηκε προκειμένου να δοθεί η χρονική ευχέρεια στο Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο νεοεκλεγέν Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσουν και υιοθετήσουν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπή για λειτουργία της παρέμβασης στα δύο αυτά προϊόντα μέχρι το τέλος της γαλακτοκομικής περιόδου 2009-10, δηλαδή έως τον Μάρτιος του 2010.

Η δεύτερη πρόταση, που υιοθετήθηκε από τη διαχειριστική επιτροπή, αφορά την κατάργηση της ελάχιστης τιμής (230 ευρώ τα 100 κιλά), που πρέπει να έχουν τα ευρωπαϊκά τυριά προκειμένου να τύχουν κοινοτικών ενισχύσεων κατά την εξαγωγή τους σε τρίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χώρες.

Με τη ρύθμιση αυτή η Επιτροπή ευελπιστεί ότι περισσότερες ποικιλίες και ποσότητες ευρωπαϊκών τυριών θα μπορούν να επωφεληθούν των κοινοτικών εξαγωγικών ενισχύσεων.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: