PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΖΙΚΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ



Τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας με το δανέζικο πολυεθνικό όμιλο Biomar ανακοίνωσε η εταιρία Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες ΑΒΕΕ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω συμφωνία στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:
- Ο πρώτος αφορά στην προμήθεια ιχθυοτροφών από τη Biomar, που θα μπορούσαν να καλύψουν της ανάγκες της Δίας και τους αναπτυξιακούς της στόχους για τα επόμενα χρόνια. Η αξία του συμβολαίου είναι ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ το χρόνο με δικαίωμα επέκτασης του, με προνομιακούς όρους τιμολόγησης, πληρωμής και παράδοσης και με την εγγύηση της ποιότητας που μπορεί να εξασφαλίσει ένας leader στο χώρο των ιχθυοτροφών παγκοσμίως.
Παράλληλα, η Biomar προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου αγοράς από τη Δίας του 25,17% των μετοχών της εταιρίας Ζωονομή ΑΕ έναντι 2,5εκατ.ευρώ. Η οριστική μεταβίβαση θα ολοκληρωθεί με τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Σημειώνεται πως η εταιρία Δίας κατέχει από το 2007 τον έλεγχο της εταιρίας Ζωονομή κατά 51%.
- Ο δεύτερος αφορά τη συμφωνία για κοινές δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης, με στόχο την εξεύρεση νέων προϊόντων και πρώτων υλών που θα μπορούσαν να μειώσουν δραστικά το κόστος των τροφών, όπως και το χρόνο ανάπτυξης των ψαριών διατηρώντας, παράλληλα, την υψηλή ποιότητα και διατροφική τους αξία.

- Η συμφωνία αφορά στην από κοινού εκμετάλλευση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών.


ΠΗΓΗ : ΠΑΣΕΓΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: