PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Από τους ιδανικότερους νομούς για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας αποδεικνύεται ο Νομός Καρδίτσας γι’ αυτό και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να ενθαρρύνει τους πολίτες της να ασχοληθούν με αυτή. Σ’ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου σχετική ημερίδα προκειμένου να φωτίσει τις απορίες των ενδιαφερομένων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Οργανισμού ΟΓΕΚΑ «ΔΗΜΗΤΡΑ» και στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο Αντινομάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Γεώργιος Παπάρας, που είχε και την πρωτοβουλία για την διοργάνωσή της και στη συνέχεια ανέλαβαν αξιόλογοι εισηγητές όπου ανέπτυξαν διάφορα θέματα σχετικά με την επιστήμη της μελισσοκομίας. Συγκεκριμένα:

  • Ο Δ/ντης Αγροτικής Ανάπτυξης το θέμα «Η συμβολή της μελισσοκομίας στην αγροτική ανάπτυξη της χώρας»,
  • ο Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Γαλούσης Αθανάσιος εισηγήθηκε για την «Υφιστάμενη κατάσταση μελισσοκομίας, παράγωγα και προσφορές της μέλισσας, βιολογικές μορφές της μέλισσας».
  • Επίσης, η Κτηνίατρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας Καρατάσου Κατερίνα ανέπτυξε το θέμα «Μεταποίηση μελισσοκομικών προϊόντων».
  • Ο Γεωπόνος του Κέντρου Μελισσοκομίας Θεσσαλίας Σαμαράς Γεώργιος εισηγήθηκε τον «Πολλαπλασιασμό μελισσοσμηνών, σμηνουργία και βασιλοτροφία»,
  • η Γεωπόνος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Γαλαρηνιώτου- Σακελλαρίου Μαρία για τις ομάδες παραγωγών και τέλος
  • ο κτηνίατρος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Λιάκος Βασίλειος ανέπτυξε το θέμα «Εχθροί και ασθένειες των μελισσοσμηνών- πρόληψη, αντιμετώπιση».

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό ο Νομάρχης Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος και παραβρέθηκαν ο Ντούρας Βασίλης, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, ο Κολοβός Βασίλης Πρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρδίτσας και ο Καραγιώργος Θωμάς Πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Καρδίτσας.


Τέλος, την ημερίδα παρακολούθησαν Γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, της Δ/νσης Βιομηχανικών Φυτών και ΟΣΔΕ καθώς και του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνίατροι της Δ/νσης Κτηνιατρικής Καρδίτσας και πλήθος επαγγελματιών και ερασιτεχνών μελισσοκόμων όπως και ενδιαφερόμενοι να ασχοληθούν μελλοντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: