PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Μετά από αίτημα του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, υπεγράφη από τα συναρμόδια Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κοινή εγκύκλιος που ρυθμίζει τα θέματα περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και «φέρουσας ικανότητας» υδατοκαλλιεργητικών μονάδων.

Με ανακοίνωσή ο Σύνδεσμος του δηλώνει πως «Θεωρεί ότι αυτή η κοινή εγκύκλιος εναρμονίζει τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την ορθολογική λειτουργία και τη βιώσιμη ανάπτυξη αυτού του κλάδου, ο οποίος πρωταγωνιστεί στον τομέα της παραγωγής Μεσογειακών ειδών.

Λαμβάνονται επίσης ορθά υπόψη και διασφαλίζονται η σωστή διαβίωση και η ανάπτυξη των εκτρεφομένων ειδών, καθώς και η αειφορία του περιβάλλοντος των περιοχών λειτουργίας των μονάδων. Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών έχει πλέον λυθεί».

Καταλήγοντας αναφέρει πως «για τους λόγους αυτούς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις πολιτικές ηγεσίες των δύο Υπουργείων, τους Υπουργούς κ.κ. Γ. Σουφλιά & Κ. Χατζηγάκη και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό κ. Κ. Κιλτίδη και τους Γεν. Γραμματείς κ. Ε. Μπαλτά και Κ. Σκιαδά καθώς και τους Υπηρεσιακούς παράγοντες για την επίλυση ενός σημαντικού θέματος της Ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: