PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Β. ΕΞΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων με στομαχικό βώλο»


«Οι κτηνοτρόφοι χάνουν σημαντικά ποσά από τις επιδοτήσεις που επρόκειτο να εισπράξουν από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων με στομαχικό βώλο». Αυτό καταγγέλλει ο βουλευτής και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βασίλης Έξαρχος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Στην ερώτησή του ο κ. Έξαρχος επισημαίνει ότι «όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων με στομαχικό βώλο» το 2006, κάθε κτηνοτρόφος που συμμετείχε θα έπαιρνε επιδότηση για πέντε χρόνια για τον αριθμό των ζώων άνω των έξι μηνών που κατείχε το 2006. Η συνολική επιδότηση για την πενταετία ήταν 26,17€ ανά ζώο.

Ο 1ος χρόνος (2007) πληρώθηκε όπως αναφέρεται στην απόφαση του προγράμματος και με βάση τη σύμβαση που είχε υπογράψει ο κάθε κτηνοτρόφος με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής. Το 2ο χρόνο όμως χωρίς καμία εξήγηση η απόφαση άλλαξε και η 2η δόση έγινε εξοφλητική, με το συνολικό ποσό ανά ζώο να μειώνεται σε 18,93€.

Στο συνολικό ποσό των υπολοίπων τεσσάρων ετών τίθεται όριο 3.000€ με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι να χάνουν επιδοτήσεις ενώ ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους», αναφέρει ο κ. Β. Έξαρχος κι ερωτά τον υπουργό «για ποιο λόγο έγιναν οι αλλαγές στο πρόγραμμα «Ηλεκτρονική σήμανση αιγοπροβάτων με στομαχικό βώλο» με αποτέλεσμα αρκετοί κτηνοτρόφοι να χάνουν σημαντικά ποσά επιδοτήσεων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: