PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Η ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΓΑΙΟΥ (ΚΟΝΒΑ) ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ


Παρά την κρίση η Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου (ΚΟΝΒΑ) προχωρά σε επενδύσεις και συγκεκριμένα διεύρυνε τις εγκαταστάσεις της με νέα πτέρυγα, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Κιλτίδης, το ερχόμενο Σάββατο 20 Ιουνίου στις 12 π.μ., στη Βιομηχανική Περιοχή Σταυροχωρίου Κιλκίς.

Το σύνολο της επέκτασης καταλαμβάνει περίπου 1.500 τμ. Κύριος στόχος της επένδυσης είναι αφενός η καλύτερη απορρόφηση από την ΚΟΝΒΑ των ποσοτήτων ψαριών που οι αλιείς έχουν διαθέσιμες, και κυρίως στους χρόνους που αυτό συμβαίνει, και αφετέρου ο καλύτερος προγραμματισμός της παραγωγής.

Στις νέες εγκαταστάσεις θα γίνεται η ταξινόμηση της πρώτης ύλης και η βασική επεξεργασία αυτής, για διάφορους παραγωγικούς σκοπούς, σε ένα περιβάλλον με τις υψηλότερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας όπως απαιτείται από τις ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές ελέγχου ποιότητας.

Για τη νέα αυτή επένδυση και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, ο πρόεδρος της ΚΟΝΒΑ κ. Θωμάς Τζίκας δήλωσε: «Ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές η ΚΟΝΒΑ επιμένει να επενδύει ώστε να είναι μία από τις πιο σύγχρονες και προηγμένες βιομηχανίες επεξεργασίας ψαρικών στην Ευρώπη. Έχοντας πίσω μας 100 χρόνια παράδοσης και ιστορίας, ο διαχρονικός μας στόχος είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο καταναλωτικό κοινό ψαρικά υψηλής ποιότητας, όχι μόνο στις κλασικές κονσέρβες αλλά και σε νέες γεύσεις και συσκευασίες».

Η ΚΟΝΒΑ διαθέτει στην αγορά τις κονσέρβες ψαρικών TRATA και FLOKOS.

Δεν υπάρχουν σχόλια: