PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΝΒΑ



Το έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού της παραγωγής της νέας πτέρυγας των κτηριακών εγκαταστάσεων της Κονσερβοποιίας Βορείου Αιγαίου, που εδρεύει στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς εγκαινίασε την Κυριακή 21 Ιουνίου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης.

Η μονάδα αυτή περιελήφθη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα αλιείας του Γ' Κ.Π.Σ. με χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ και με ιδία συμμετοχή το 50%.


Κατά το χαιρετισμό του ο υφυπουργός επαίνεσε την επενδυτική πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και υπογράμμισε το δυναμικό ρόλο που διαδραματίζει η μεταποιητική μονάδα στην παραγωγή αλλά και στην τόνωση της απασχόλησης της ευρύτερης περιοχής που αναμένεται να ενταθεί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κιλτίδης στα επιτεύγματα του εκσυγχρονισμού της μονάδας δηλ. στη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των κονσερβοποιημένων αλιευμάτων, στην υγιεινή και ασφάλειά τους ως επίσης και στην ανάπτυξη του τομέα των κατεψυγμένων προϊόντων και της τυποποίησής τους με αυστηρές προδιαγραφές.

Ο υφυπουργός δήλωσε τέλος ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα σταθεί αρωγός σε επενδύσεις που έχουν ως κύριο προσανατολισμό τους την παραγωγή υγιεινών και ασφαλών τροφίμων προς όφελος της απασχόλησης και της εθνικής μας οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: