PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟYΡΤΙ ;




activia



Μετά το γάλα, η μάχη των τιμών στο ράφι επεκτείνεται, όπως όλα δείχνουν, και στο… συγγενή κλάδο του γιαουρτιού: Το χορό ανοίγει η Danone που διαθέτει πλέον το ACTIVIA Κάθε στιγμή, στην τιμή του 0,5 ευρώ. Λαμβάνοντας, μάλιστα, υπόψη ότι η συσκευασία των 4 τεμαχίων τιμάται προς 1,99 ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι η τιμή «χαμηλώνει» ακόμα περισσότερο.

Το «γάντι» ετοιμάζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, να σηκώσει η Vivartia: H εταιρεία που τάραξε τα νερά στο χώρο του γάλακτος ρίχνοντας την τιμή του ΔΕΛΤΑ στο 1 ευρώ, ετοιμάζεται να λανσάρει στην ίδια τιμή και προϊόντα γιαούρτης. Μαζί με την τιμή, ωστόσο, η γαλακτοβιομηχανία σχεδιάζει να μειώσει και την ποσότητα της κλασσικής συσκευασίας των 200 γραμμαρίων στα 150 γραμμάρια.
Την ίδια στιγμή, και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου (ΦΑΓΕ, Friesland, Κρι-Κρι, Όλυμπος κ.α.) σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν τα μερίδιά τους, αλλά και να δώσουν ώθηση στις πωλήσεις που συνολικά καταγράφουν αισθητή πτώση τους πρώτους μήνες του 2009, «τρέχουν» ειδικές προωθητικές ενέργειες και προσφορές, οι οποίες αναμένεται να κλιμακωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: