PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΟΠΛΑΓΚΤΟΝ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΚΙΛΤΙΔΗΣ










Λύσεις για τα προβλήματα που
δημιούργησε το τοξικό φυτοπλαγκτόν, στο θαλάσσιο χώρο του Θρακικού πελάγους, στην αλιευτική δραστηριότητα και την απώλεια εισοδήματος των αλιέων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κιλτίδης, κατά την διάρκεια συνάντησης του με εκπροσώπους συλλόγων της παράκτιας και μέσης αλιείας στην ιχθυόσκαλα της Αλεξανδρούπολης.

«Λύσεις θα εξευρεθούν» επισήμανε ο υφυπουργός «με δράσεις που θα προταθούν από πλευράς τους και θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας της Δ΄ Προγραμματικής Περιόδου 2007 - 2013».


Στο επίκεντρο της συζήτησης ετέθη με παραστατικό τρόπο και το μείζον πρόβλημα παράβασης των κανόνων αλιείας και της περιόδου άσκησής της από Τούρκους αλιείς με συνέπεια να καταπατάται βάναυσα η προστασία των ιχθυαποθεμάτων. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιδιώξει τη συμμόρφωση της γείτονος χώρας στους κανονισμούς της Ε.Ε. και των διεθνών οργανισμών. Αναφορά έγινε επίσης και στις ιδιαιτερότητες που έχει ο τομέας της αλιείας στο Ανατολικό Αιγαίο όπου υπάρχει δυσχέρεια στην άσκηση της αλιείας από την υποθαλάσσια διέλευση αγωγών και καλωδίων.

Η συνάντηση του υφυπουργού έγινε χθες, Πέμπτη 4 Ιουνίου, στα πλαίσια περιοδείας του στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης

Η περιοδεία ξεκίνησε από το Ν. Έβρου, όπου ο υφυπουργός επισκέφθηκε το τελωνείο Κήπων, το Σταθμό Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (Σ.Υ.Κ.Ε) όπου και ενημερώθηκε από υπηρεσιακούς παράγοντες για τα θέματα λειτουργίας του ενώ έτυχε θερμής υποδοχής από Δημάρχους της περιοχής που έσπευσαν επιτόπου και συζήτησε μαζί τους για ζητήματα που τους απασχολούν.



Στη συνέχεια είχε τη συνάντηση με εκπροσώπους συλλόγων της παράκτιας και μέσης αλιείας στην ιχθυόσκαλα της Αλεξανδρούπολης.

Τέλος, ο κ. Κιλτίδης πραγματοποίησε ομιλία σε αγρότες και συνεταιριστές της Κομοτηνής στην οποία υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι η ΠΑΣΕΓΕΣ και οι ΕΑΣ , με γνώμονα το καλό και το συμφέρον του αγροτικού κόσμου, θα πρέπει να συνεργαστούν με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και να κάνουν πράξη τη νομοθετική ρύθμιση για την απαλλαγή των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και των συνταξιούχων του ΟΓΑ από το κόστος ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: