Ο καθαρισμός των υδροβιοτόπων και η αναβάθμιση των υπηρεσιών αλιείας των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν, στις 9 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχαν ιχθυολόγοι από τη Μακεδονία και τη Θράκη στο κτίριο του Φορέα Διαχείρισης στην Κερκίνη.
Κοινή διαπίστωση των ιχθυολόγων ήταν το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποταμοί Στρυμόνας, Αξιός, Νέστος και Έβρος από τις φερτές ύλες και τα απόβλητα που μεταφέρουν από τις γειτονικές χώρες με συνέπεια να κινδυνεύουν σοβαρά υδροβιότοποι της χώρας μας, όπως αυτός της λίμνης Κερκίνης.
Σύμφωνα με τον αντινομάρχη Σερρών Δημήτρη Μαλαμάκη, κατά τη φετινή χρονιά έγιναν ιδιαίτερες προσπάθειες καθαρισμού της λίμνης, ενώ τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες απαγόρευσης αλιεία
"Για πρώτη φορά, φέτος, δεν παραβιάστηκαν τα νερά της λίμνης από τους ψαράδες κατά τη διάρκεια των πενήντα ημερών που ίσχυε η απαγόρευση ψαρέματος", τόνισε ο κ. Μαλαμάκης.Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του Μπλαγκόεβγραντ από τη Βουλγαρία έχουν προβεί σε ενέργειες καθαρισμού του ποταμού Στρυμόνα και προστασίας των υδροβιότοπων.
Η έκδοση των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών αδειών αλιείας και το επιτρεπόμενο όριο των ψαράδων στις λίμνες και τους ποταμούς της Μακεδονίας και της Θράκης ήταν μερικά από τα κύρια θέματα που απασχόλησαν σήμερα τους ιχθυολόγους."Πρέπει να δημιουργηθεί ένα θεσμικό καθεστώς που θα καθορίζει και θα αξιολογεί με συγκεκριμένα κριτήρια την έκδοση των αδειών αλιείας", τόνισε ο Νίκος Περτούλας, προϊστάμενος Αλιείας Έβρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου