PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ VIVARTIA ΣE ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΧΥΜΟΥΣ !



vivartia lefko fonto



Να ταράξει τα νερά –μετά το γάλα και- στις αγορές γιαουρτιού και χυμών επιχειρεί για άλλη μια φορά η Vivartia. Έτσι, ύστερα από τη μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος ΔΕΛΤΑ στο 1 ευρώ, κίνηση που πυροδότησε μπαράζ ανάλογων μειώσεων και από τη συντριπτική πλειοψηφία των υπόλοιπων γαλακτοβιομηχανιών, η θυγατρική της MIG ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου λανσάρει τα γιαούρτια Complet και Natural σε νέες συσκευασίες των 150 γραμμαρίων και στην τιμή των 0,50 ευρώ.


Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Marfin Investment Group (MIG) και η θυγατρική της Vivartia, μετά τη μείωση της τιμής στο φρέσκο γάλα Δέλτα στο 1 ευρώ, συνεχίζουν να στηρίζουν τον καταναλωτή και το δικαίωμά του να απολαμβάνει κάθε στιγμή βασικά προϊόντα διατροφής».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Danone ανακοίνωσε ότι μειώνει την τιμή του Activia Κάθε Στιγμή σε 0,50 ευρώ (1,99 ευρώ η συσκευασία των 4 τεμαχίων).
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τώρα αναμένονται και οι αντιδράσεις των υπόλοιπων «παικτών» της αγοράς γιαουρτιού. Είναι πολύ πιθανό η κίνηση της Vivartia να προκαλέσει άλλο ένα ντόμινο μειώσεων των τιμών στο ράφι και στον εν λόγω κλάδο.
Άλλωστε, αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη για τα μερίδια αγοράς έχει ήδη ανάψει για τα καλά, καθώς οι περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες – κάποιες εξ αυτών θέτοντας προς το παρόν σε δεύτερη μοίρα ακόμα και τα κέρδη τους- «τρέχουν» ειδικές προσφορές και προωθητικές ενέργειες με σκοπό να τονώσουν τη μειωμένη ζήτηση.

Χαμηλότερες τιμές και στους χυμούς
Παράλληλα, η Vivartia επεκτείνει τις μειώσεις τιμών και στην κατηγορία του φρέσκου χυμού, ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο. Έτσι, το νέο προϊόν με την επωνυμία Φρεσκοστυμμένο θα διατίθεται στη συσκευασία των 750 ml έναντι 2,5 ευρώ.
Και εδώ η κίνηση της εταιρείας αναμένεται να βρει σύντομα μιμητές στις υπόλοιπες βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των μη αλκοολούχων ποτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: