PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ

Παράταση με τελική ημερομηνία την 27η Φεβρουαρίου έδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην προθεσμία παραλαβής των αιτήσεων εγγραφής - έγκρισης των επιχειρήσεων ζωοτροφών.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά μέχρι τις 31 Ιανουαρίου είχαν τη δυνατότητα οι παραγωγοί και εισαγωγείς ζωοτροφών να καταθέσουν αιτήσεις για την εγγραφή τους στους καταλόγους του Μητρώου Επιχειρήσεων Ζωοτροφών.

Επισημαίνουμε ότι υποχρέωση για υποβολή αίτησης εγγραφής και λήψη κωδικού έχουν οι παρακάτω κατηγορίες επιχειρήσεων.

1. Εισαγωγείς ζωοτροφών, πρώτων υλών - σύνθετων κ.ά.

2. Έμποροι πρώτων υλών ζωοτροφών και σύνθετων ζωοτροφών.

3. Παραγωγοί πρώτων υλών ζωοτροφών, που προκύπτουν από μεταποίηση (παραγωγοί σογιάλευρου - ηλιάλευρου κ.ά.).

4. Οι επιχειρήσεις τροφίμων που τα υποπροϊόντα τους προσδιορίζονται για ζωοτροφές.

5. Οι μεταφορικές εταιρείες που έχουν ως κύρια ή επιμέρους δραστηριότητα τη μεταφορά ζωοτροφών

6. Οι παραγωγοί (παρασκευαστές) σύνθετων ζωοτροφών με τη χρήση ισορροπιστή.

Επίσης πρέπει να προσέλθουν ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τις κατά τόπους Διευθύνσεις για τη συμπλήρωση του μητρώου επιχειρήσεων ζωοτροφών οι γεωργοί που παράγουν ζωοτροφές (τριφύλλια, βίκο, καλαμπόκι κ.ά.), οι κτηνοτρόφοι που δεν παρασκευάζουν ζωοτροφές και οι κτηνοτρόφοι που αναμιγνύουν ζωοτροφές για τις αποκλειστικές ανάγκες της εκμετάλλευσής τους χωρίς τη χρήση πρόσθετων υλών ή προμειγμάτων, εκτός από πρόσθετες ύλες ενσίρωσης.

Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις και οι ενδιάμεσοι που έχουν εγγραφεί ή εγκριθεί πριν την έκδοση της παρούσης πρέπει μέχρι την 31-1-2009 και προκειμένου να συνεχίσουν την εγγραφείσα ή εγκριθείσα δραστηριότητα να υποβάλουν έντυπο κοινοποίησης στη οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης ή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι η Κ.Υ.Α. προβλέπει αυστηρότητες ποινές (από 1.000 έως 50.000 ευρώ) στις επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα προσέλθουν για την υποβολή αίτησης και κατά συνέπεια θα συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στον τομέα των ζωοτροφών χωρίς κωδικό εγγραφής ή έγκρισης. Επίσης, να σημειωθεί ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας λήψης των κωδικών (έγκρισης - εγγραφής) απαγορεύεται οι έμποροι ζωοτροφών να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν ζωοτροφές από εγκαταστάσεις που δεν έχουν εγκριθεί ή εγγραφεί (δεν έχουν κωδικό).

Agronews

Δεν υπάρχουν σχόλια: