PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Σε ημερίδα διεθνούς σημασίας στη Νυρεμβέργη, συμμετέχει ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, με ομιλία της Αντιπροέδρου του Δ.Σ., κας Χαρίκλειας Μινώτου, με θέμα «Ένα μεσογειακό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής – Η συνεισφορά της βιολογικής γεωργίας», στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης βιολογικών προϊόντων Biofach.

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου στη Νυρεμβέργη, στη Γερμανία, και στα πλαίσιά της διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: Βιολογική Γεωργία και Κλιματική Αλλαγή.

Στην εν λόγω ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Φεβρουαρίου, στις 11:00 στην αίθουσα Shangai, θα μιλήσουν οι Urs Niggli (Ελβετία), Michael Tersbøl (Δανία), Jonathan Castro (Κόστα Ρίκα), Manuel Amador (Κόστα Ρίκα), Χαρίκλεια Μινώτου (Ελλάδα), Victor Gonzalvez (Ισπανία).

Οι έξι ομιλίες πραγματεύονται διαφορετικές πλευρές του θέματος, που αντανακλούν τις προσεγγίσεις διαφορετικών γεωγραφικών τμημάτων του πλανήτη τόσο για τη βιολογική γεωργία όσο και για την κλιματική αλλαγή.

Η Ελλάδα μετέχει στην εκδήλωση μέσω της κυρίας Χαρίκλειας Μινώτου, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, και προέδρου του Μεσογειακού Τμήματος της IFOAM (AgroBioMediterraneo).

Όπως δήλωσε η κυρία Μινώτου, «Οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα της εποχής μας. Η γεωργία σε όλα τα επίπεδα, πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής, συμβάλλει σημαντικά στο φαινόμενο». Η κα Μινώτου συμπλήρωσε ότι «Παράλληλα η βιολογική γεωργία μπορεί να αποτελέσει ελπιδοφόρα πρόταση για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της γεωργίας στις κλιματικές αλλαγές. Η συγγραφή ενός σχεδίου δράσης για τη Μεσόγειο, βάσει του οποίου θα καθορίζονται οι προτεραιότητες και ο τρόπος προστασίας των μοναδικών περιβαλλοντικά μεσογειακών οικοσυστημάτων αποτελεί πρόκληση τόσο για τον Οργανισμό ΔΗΩ όσο και για το Agribiomediterraneo, το μεσογειακό τμήμα της IFOAM. Ας ελπίσουμε ότι το σχέδιο δράσης με την εφαρμογή βιολογικής γεωργίας για την απάλυνση των κλιματικών αλλαγών στη Μεσόγειο, θα αποτελέσει την αρχή για μέτρα, δράσεις και σχεδιασμό από όλα τα Μεσογειακά κράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: