PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

«Κύριε Υπουργέ
Οι μελισσοκόμοι όλης της χώρας αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης και συντήρησης των μελισσών μας. Το 2007 και το 2008 ήταν τα χειροτέρα χρόνια από πλευράς παραγωγής. Το 2007 είχαμε απώλεια παραγωγής πλέον του 60% σε σχέση με το παρελθόν και το 2008 στα 50% σε σχέση με το 2007.
Το κόστος παραγωγής συνεχίζει να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και τα χρόνια προβλήματά μας αυξάνονται αντί να επιλύονται. Βασική μας επιλογή ήταν και είναι η επιδίωξη της επίλυσης των προβλημάτων του κλάδου με επίμονο διάλογο και κατανόηση. Η πολιτεία όμως δεν ανταποκρίνεται.
Ουδεμία απάντηση λάβαμε στις επιστολές με τα αιτήματά μας από το Υπουργείο σας. Απόλυτη αδιαφορία.
« Ακρα του τάφου σιωπή» στην από 10/11/2008 επιστολή μας για συνάντηση με τον προκάτοχό σας κ. Κοντό.
Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο ζούμε κι εμείς κύριε Υπουργέ. Ο δρόμος του διαλόγου δεν είναι αδυναμία άλλα σύνεση και σωφροσύνη. Όμως υπάρχουν όρια.
Η πληροφορία ότι η μελισσοκομία είναι έξω από τα προτεινόμενα από εσάς μέτρα δημιουργεί απογοήτευση και αγανάκτηση.
Η Ομοσπονδία μας δέχεται πιέσεις από πολλούς συλλόγους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ή την προκήρυξη άλλων ανεξάρτητων. Αυτή τη στιγμή γίνονται συσκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Κύριε Υπουργέ
Ζητάμε άμεσα συνάντηση με σκοπό την συζήτηση και επίλυση των ακόλουθων αιτημάτων μας:
• κάλυψη απώλειας εισοδήματος 2007
• κάλυψη απώλειας εισοδήματος 2008
• χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης ανά κυψέλη κατά το καθεστώς που ισχύει για τους λοιπούς κτηνοτρόφους και αγρότες
• επιστροφή Φ.Π.Α. στο 12%
Παράλληλα ζητάμε, σε δεύτερο στάδιο και στο άμεσο μέλλον, την επέκταση της συζήτησης και στα υπόλοιπα αιτήματά μας, όπως σας έχουν γίνει γνωστά με το με αριθ. 1188/10-11-08 έγγραφό μας.

Κύριε Υπουργέ
Δώστε τη δυνατότητα στους Έλληνες μελισσοκόμους να συνεχίσουν να ζουν ανθρώπινα και να ωφελούν την ελληνική αγροτική παραγωγή και οικονομία.
Μη μας απογοητεύετε και μας οδηγείτε σε ενέργειες τις οποίες δεν επικροτούμε».

Μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής παρέταξαν δεκάδες επαγγελματικά αυτοκίνητα έξω από το Διοικητήριο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, διεκδικώντας την ένταξη του κλάδου τους στο πακέτο ενίσχυσης 500 εκατ. ευρώ των αγροτών. Ο Νομάρχη Αστέριος Ζωγράφος εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του στο αίτημά τους και ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για να μεταφέρει το αίτημά τους.

Τα αιτήματά τους
Ζητάνε άμεσα ραντεβού των εκπροσώπων του κλάδου μας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την επίλυση των θεσμικών μας προβλημάτων όπως:
- Αμεση απόσυρση του άρθρου 5 της υπουργικής απόφασης 1501/15-7-08 τεύχος 2ο αγρονομική διάταξη 1(ασφάλεια και προστασία του αγροτικού περιβάλλοντος και της πρόληψης αγροτικών ατυχημάτων)
- Απαγόρευση της καταπολέμησης του Marchalina Helenica (εργάτη του πεύκου) και απόσυρση του 118352/24-4-08 εγγράφου του Υπουργείου Γεωργίας
- Απαγόρευση χρήσης των μεταλλαγμένων στην Ελληνική Γεωργία, απαγόρευση χρήσης των επενδεδυμένων σπόρων με νικοτινοειδή φυτοφάρμακα
- Ένταξη των μελισσοκόμων στα σχέδια βελτίωσης του προγράμματος αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ»
- Χορήγηση επιδόματος επικονίασης

Δεν υπάρχουν σχόλια: