PAGE TRANSLATION

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ BLOG

Share

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΑΑΤ


Δεσμεύσεις για την προώθηση μέτρων στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής κτηνοτροφίας ανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης για τα προβλήματα του κλάδου.

Ειδικότερα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναλαμβάνει μεγάλη εκστρατεία για την στήριξη όλων των προϊόντων της Ελληνικής κτηνοτροφίας (νωπό κρέας, γάλα, γιαούρτι, τυροκομικά, αυγά κ.λπ.), προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι παραγωγής τους, ν' αυξηθεί η κατανάλωση εγχώριων προϊόντων και να επωφεληθούν από κοινού οι παραγωγοί κτηνοτρόφοι και οι καταναλωτές.


Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης, ο κύριος στόχος της εκστρατείας είναι η αντιμετώπιση του καθεστώτος των «ελληνοποιήσεων» με σημαντική βοήθεια από τον ΕΦΕΤ, που τώρα πλέον, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, υπάγεται στην εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Παράλληλα, θα μελετηθεί και η συστηματική προβολή των ποιοτικών Ελληνικών προϊόντων.


Σημείωσε ακόμη, ότι μεγάλη ώθηση θα δοθεί στην βιολογική κτηνοτροφία, όπου συγκεκριμένοι κλάδοι (π.χ. αιγοτροφία) είναι εκ της φύσεώς τους βιολογικοί.


Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία του υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, με όλους τους φορείς των κλάδων της κτηνοτροφίας από πολλές περιοχές της Ελλάδας, συζητήθηκαν αναλυτικά συγκεκριμένες ιδέες και προτάσεις για τα θέματα της κτηνοτροφίας και την προώθησή τους, με συγκεκριμένα μέτρα, πολιτικές και κοινές δράσεις.


Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι για όλα τα ζητήματα αποκλειστικής αρμοδιότητος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπισή τους, ενώ για όλα τα άλλα οικονομικά αιτήματα θα υπάρξει στενή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός κ. Μ. Παπαδόπουλος και οι Γενικοί Γραμματείς κκ. Κ. Σκιαδάς και Χ. Αυγουλάς καθώς και εκπρόσωποι από τους παρακάτω φορείς: Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων (κ. Δήμος), Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Γαλακτοπαραγωγών Ελλάδος (κ. Μωραϊτης), Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (κκ. Ζιώγας, Μπαλτογιάννης και Κλινάκης), Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ελλάδος (κκ. Γλαβίνας και Χριστοδούλου), Πανθεσσαλικός Σύλλογος Χοιροτρόφων (κ. Αρκούδας), Σύλλογος Χοιροτρόφων Ν. Τρικάλων (κ. Μπαμπαλιάρης), Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ηρακλείου (κ. Καράτζης), Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Ρεθύμνου (κ. Μοσχάκης), Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων (κ. Βενετάκης), Σύλλογος Κτηνοτρόφων Επαρχίας Αμαρίου (κ. Μουρτζανός), Σύλλογος Χοιροτρόφων Ν. Καρδίτσας (κ. Διδάγγελος), Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Επαρχίας Αλμυρού (κ. Καραγιάννης), Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής Ν. Τρικάλων (κ. Σιμητας), Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων (κ. Βακάκης), Σύνδεσμος Παραγωγών Vivartia (κ. Αντωνάκος), Σύνδεσμος Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής Ν. Λάρισας (κ. Νανάς), Σύλλογος Αγελαδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας (κ. Τύρη) και Συνεταιρισμός Πτηνοτρόφων Μεγάρων (κ. Βακάκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια: